Tidspunkt: Onsdag 19. juni kl. 12:00 og 18:00

Billet pris: 175,00

Sted: UCN HjørringMaps icon

Mød Bo  Hejlskov Elvén,
verdenskendt psykolog og forfatter

Antallet af børn og unge med autisme er steget med over 40% de senere år*. 

Derfor er der brug for, at vi får mere viden om autisme og dermed bedre chance for at forstå de mennesker med autisme, som er en del af vores hverdag. Uanset om vi er forældre, pårørende, socialrådgivere, sygeplejersker, lærere, pædagoger eller politikere.

Autisme Spektrum Dagen er en dag, der er dedikeret til børn, unge og voksne med autisme samt de mennesker, som er omkring dem. En dag, hvor dét at leve et godt liv med autisme, er i centrum. 

Hør den anerkendte psykolog og forfatter Bo Hejlskov Elvén til foredrag enten kl. 12 eller kl. 18. Oplev også paneldebatten kl. 16 og udstillingen ”Det gode liv med autisme” med tips, idéer, bøger, hjælpemidler m.v. 

*) En analyse fra Socialstyrelsen viser, at der i perioden 2013-2017 er sket en stigning på 42 % i antallet af danske børn og unge, som får en autismediagnose.

Speakere og aktører på Autisme Spektrum Dagen

Bo Hejlskov Elvén's foto

Bo Hejlskov Elvén

PSYKOLOG OG FORFATTER

Bo Hejlskov Elvén [foredragsholder og paneldeltager] er psykolog, forfatter og underviser med kæmpe erfaring inden for autismeområdet. Bo er desuden en markant og inspirerende foredragsholder – en af Nordens travleste. Han har arbejdet med håndtering af problemskabende adfærd i mange år og især haft fokus på konflikthåndtering og Low Arousal strategier – altså hvordan man undgår at en konflikt udvikler sig.

Oplev Bo og få at vide, hvordan man kan implementere Low Arousal og mindske konflikter på en god måde. Det er særdeles brugbar og værdifuld viden, uanset om du er fagperson, lærer eller forældre til et barn med autisme.

Morten Wulf's foto

Morten Wulf

PROJEKTLEDER, KLAR TIL START

Morten Wulf [paneldeltager på Autisme Spektrum Dagen] er projektleder for ”Klar til start” – et jobprojekt for unge, som på grund af en autismediagnose ikke har forudsætningerne for at passe et arbejde på ordinære vilkår.

Når kursisterne er ansættelsesklare, tilbydes de et job tilpasset den enkeltes jobprofil. ”Klar til start” samarbejder med en række danske virksomheder, heriblandt supermarkedskæden fakta, som var den første virksomhed til at optage unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser i 2013. Hør mere om succes-projektet, hvor hele 98% af kursisterne bliver i jobbet efter endt kursusforløb.

Svend Erik K. Sørensen's foto

Svend Erik K. Sørensen

Forstander, Broager

Svend Erik K. Sørensen [paneldeltager] er forstander på Opholdsstedet Broager, et specialiseret bosted for unge med autisme. Svend Erik, der også er idémanden bag Autisme Spektrum Dagen, er en ildsjæl, der brænder for autisme, vidensdeling og det gode liv med autisme. 

Han har gennem sit mangeårige virke oplevet et stigende behov for viden om autisme. Fra forældre og familier til pædagoger og lærere samt sagsbehandlere og andre fagpersoner - og naturligvis fra autister. Derfor har han og Broager bl.a. arrangeret en række foredrag med autister og autismeeksperter som Dorthe Hölck, Louise Egelund, Felix Munch og Anne Skov Jensen.

Christina René Winther's foto

Christina René Winther

Formand, Landsforeningen Autisme, Kreds Nordjylland

Christina René Winther [paneldeltager] er formand i Landsforeningen Autisme, kreds Nordjylland - og mor med autisme inde på livet. Christinas søn blev udredt i 2017, og her stiftede hun bekendtskab med Landsforeningen og kredsen, som hun i dag er formand for. 

Christina brænder for autisme, vidensdeling og oplysning samt at hjælpe og rådgive mennesker med autisme inde på livet. Gennem foreningen afholder Christina foredrag med eksperter på autismeområdet samt mennesker, der selv er på spektret.

 

Niels C. Svanborg's foto

Niels C. Svanborg

Paneldebat leder

Niels Svanborg er journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver og skal lede paneldebatten. Niels har bl.a. været journalist på dagbladet B.T. og arbejdet freelance for en række medier og fagblade samt Danmarks Radio. I dag arbejder Niels som journalist og kommunikationsrådgiver gennem sin virksomhed BrandStory. Han har særligt arbejdet med social- og psykiatriområdet for bl.a. LOS - Landsorganisationen af sociale tilbud. Niels har desuden styret en lang række debatter bl.a. på Folkemødet, hvor han har medvirket til, at det specialiserede socialområde fylder mere i debatten.

Opholdsstedet Broager's foto

Opholdsstedet Broager

Info stand

Vi danner ramme og skaber grundlag for et godt liv med autisme. Sådan lyder det bærende løfte for Opholdsstedet Broager, hvor vi siden 2003 har specialiseret os i børn og unge med AutismeSpektrumForstyrrelser. Vi tilbyder plads til unge i alderen 11-18 år med mulighed for efterværn frem til det 23. år.

På Broager lægger vi vægt på et tæt og godt forældresamarbejde samt et tværfagligt samarbejde, hvor den unge er i centrum. Vi tilstræber at skabe hjemlige rammer og en hverdag, hvor de unge føler sig trygge og har mulighed for at udfolde sig. Mød os på vores stand og læs mere om Broager her.

SpektrumShop's foto

SpektrumShop

Udstilling & shop

SpektrumShop sælger alt indenfor bøger, hjælpermidler og sansestimulering til personer med kognitive udfordringer, eller personer med særlige behov som f.eks. Autisme, ADHD, Demens osv. Besøg SpektrumShops spændende stand på Autisme Spektrum Dagen og se de mange gode tilbud. SpektrumShop.dk

Vicca.dk's foto

Vicca.dk

Udstilling & Shop

Hos VICCA kan du finde produkter, der kan hjælpe barnet godt på vej i skolen. Du kan finde produkter, som kan være en hjælp til alle skolebørn og produkter, der er lavet med henblik på at hjælpe børn med ekstra behov som ADD, ADHD, Aspergers, autisme, særlig sensitiv m.m. Kig ind på standen og se, hvad vi har at byde på. Vicca.dk

Wellness Nordic's foto

Wellness Nordic

Udstilling & Shop

Wellness Nordic tilbyder redskaber, der kognitivt og sensorisk stimulerer personer med autisme spektrum forstyrrelser. F.eks. Wellness Nordic Gyngestolen, en gyngestol med blid automatisk gyngning, der skaber ro ifm. uro og udadreagerende adfærd. Ro og tryghed kan også opnås med vores fiberdyne - en vægtdyne, men blød og blid som en almindelig dyne. Besøg vores stand og læs mere her.

Neuropædagogisk Kompetencecenter's foto

Neuropædagogisk Kompetencecenter

Info stand

Som nogle af de eneste i Danmark tilbyder Neuropædagogisk Kompetencecenter kompetencegivende efteruddannelse inden for det neuropædagogiske felt. Centret har en række diplom- og akademi moduler samt skræddersyede forløb til virksomheder og institutioner. Har du brug for den nyeste viden inden for neuropædagogik, neuropsykologi og hjerneteori? Kom og hør nærmere om centrets mange muligheder og aktuelle udbud. Læs mere

Center for Kompetenceudvikling og Undervisning's foto

Center for Kompetenceudvikling og Undervisning

Info stand

På CKU, Vendsyssel kan du tage en STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) - en 3-årig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. STU udvikler dine personlige, sociale og faglige kompetencer, så du bedre er i stand til at klare dig selv. Kom hen og få en snak, og hør nærmere om uddannelsen. CKUV.dk

Specialbørnehaven Birken's foto

Specialbørnehaven Birken

Info stand

Specialbørnehaven Birken er et tilbud til børn i alderen 0-7 år med symptomer på en psykisk udviklingsforstyrrelse såsom Autisme Spektrum Forstyrrelser, ADHD, Tourette og andre nært beslægtede gennemgribende udviklingsforstyrrelser hos børn. Specialbørnehaven Birken er oprettet efter Lov om Social Service §32 og modtager børn fra Aalborg Kommune samt andre kommuner i regionen. Kig ind til os på vores stand og læs mere om Birken her

Egebakken - skole for børn med autisme's foto

Egebakken - skole for børn med autisme

Info stand

Egebakken er et af Aalborg Kommunes undervisningstilbud til børn med autisme og lign. gennemgribende udviklingsforstyrrelser, herunder sekundære psykiske vanskeligheder. Vi gør meget ud af at skabe en god stemning, og her er er plads til alle! Elever og personale er en del af et fællesskab. Et fællesskab, der går på tværs af afdelinger og aldersskel, og plejes gennem temadage, fællesarrangementer og hygge. Kig ind på vores stand og læs mere her.

 

Aspergerforeningen's foto

Aspergerforeningen

Info stand

Autisme- og Aspergerforeningen for Voksne er en forening for mennesker med autisme, Asperger og tilgrænsende tilstande. Mennesker med autisme har brug for at mødes, udveksle erfaringer og støtte hinanden. Derfor har vi oprettet 5 mødesteder over hele landet, og flere er på vej. Vi er efterhånden blevet 600 aktive medlemmer, som vil gøre en indsats for at hjælpe både sig selv og andre. Du kan blive en af dem. Besøg os på vores stand og læs mere om foreningen her.

ET SAMARBEJDE MELLEM