Autisme Spektrum Dagen starter om

Tidspunkt: Onsdag 19. juni kl. 12:00 og 18:00

Billet pris: 175,00

Sted: UCN HjørringMaps icon

Mød Bo  Hejlskov Elvén,
verdenskendt psykolog og forfatter

Antallet af børn og unge med autisme er steget med over 40% de senere år*. 

Derfor er der brug for, at vi får mere viden om autisme og dermed bedre chance for at forstå de mennesker med autisme, som er en del af vores hverdag. Uanset om vi er forældre, pårørende, socialrådgivere, sygeplejersker, lærere, pædagoger eller politikere.

Autisme Spektrum Dagen er en dag, der er dedikeret til børn, unge og voksne med autisme samt de mennesker, som er omkring dem. En dag, hvor dét at leve et godt liv med autisme, er i centrum. 

Hør den anerkendte psykolog og forfatter Bo Hejlskov Elvén til foredrag enten kl. 12 eller kl. 18. Oplev også paneldebatten kl. 16 og udstillingen ”Det gode liv med autisme” med tips, idéer, bøger, hjælpemidler m.v. 

*) En analyse fra Socialstyrelsen viser, at der i perioden 2013-2017 er sket en stigning på 42 % i antallet af danske børn og unge, som får en autismediagnose.

Speakere og aktører på Autisme Spektrum Dagen

Bo Hejlskov Elvén's foto

Bo Hejlskov Elvén

PSYKOLOG OG FORFATTER

Bo Hejlskov Elvén er psykolog, forfatter og underviser med kæmpe erfaring inden for autismeområdet. Bo er desuden en markant og inspirerende foredragsholder – en af Nordens travleste. Han har arbejdet med håndtering af problemskabende adfærd i mange år og især haft fokus på konflikthåndtering og Low Arousal strategier – altså hvordan man undgår at en konflikt udvikler sig.

Oplev Bo og få at vide, hvordan man kan implementere Low Arousal og mindske konflikter på en god måde. Det er særdeles brugbar og værdifuld viden, uanset om du er fagperson, lærer eller forældre til et barn med autisme.

Morten Wulf's foto

Morten Wulf

PROJEKTLEDER, KLAR TIL START

Morten Wulf er paneldeltager på Autisme Spektrum Dagen. Morten er projektleder for ”Klar til start” – et jobprojekt for unge, som på grund af en autismediagnose ikke har forudsætningerne for at passe et arbejde på ordinære vilkår.

Når kursisterne er ansættelsesklare, tilbydes de et job tilpasset den enkeltes jobprofil. ”Klar til start” samarbejder med en række danske virksomheder, heriblandt supermarkedskæden fakta, som var den første virksomhed til at optage unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser i 2013. Hør mere om succes-projektet, hvor hele 98% af kursisterne bliver i jobbet efter endt kursusforløb.

Svend Erik K. Sørensen's foto

Svend Erik K. Sørensen

Forstander, Broager

Svend Erik K. Sørensen er forstander på Opholdsstedet Broager, et specialiseret bosted for unge med autisme. Svend Erik, der også er idémanden bag Autisme Spektrum Dagen, er en ildsjæl, der brænder for autisme, vidensdeling og det gode liv med autisme. 

Han har gennem sit mangeårige virke oplevet et stigende behov for viden om autisme. Fra forældre og familier til pædagoger og lærere samt sagsbehandlere og andre fagpersoner - og naturligvis fra autister. Derfor har han og Broager bl.a. arrangeret en række foredrag med autister og autismeeksperter som Dorthe Hölck, Louise Egelund, Felix Munch og Anne Skov Jensen.

SpektrumShop's foto

SpektrumShop

Udstilling & shop

SpektrumShop sælger alt indenfor bøger, hjælpermidler og sansestimulering til personer med kognitive udfordringer, eller personer med særlige behov som f.eks. Autisme, ADHD, Demens osv. Besøg SpektrumShops spændende stand på Autisme Spektrum Dagen og se de mange gode tilbud. SpektrumShop.dk

ET SAMARBEJDE MELLEM